Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Δημιουργεί Προβλήματα Η Ρωσία Στην Eurovision



Χαμός γίνεται στο Βελιγράδι τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστές την Ελλάδα, την Ρωσία και τους διοργανωτές της Eurovision.
Η Ρωσία θέλει να ανεβάσει παγοδρόμιο στη σκηνή, αλλά ο χρόνος δεν επαρκεί μέχρι να ετοιμαστεί το βιβλίο-καρδιά της Καλομοίρας που ακολουθεί. H Ρωσία απειλεί με αποχώρηση, ενώ η αποστολή της ΕΡΤ διαμηνύει: "Ο κόσμος να χαλάσει, εμείς το βιβλίο θα το έχουμε στην σκηνή".
Λάθη των διοργανωτών ή παχνίδια κατά της Ελλάδας; Ποιο τρικ ετοιμάζει η ΕΡΤ για να βγει κερδισμένη;


Πρόβλημα με τον χρόνο


Η Ρωσία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να νικήσει και στέλνει τον Dima Bilan που ήρθε δεύτερος με το "Never Let You Go" στην Eurovision της Αθήνας και είναι μεγάλος σταρ στη χώρα του. Το show του πάνω στην σκηνή περιλαμβάνει παγοδρόμιο με χορευτή τον ολυμπιονίκη Evgeny Plushenko και μια μεγάλη ηλεκτρική σκάλα όπου θα ανεβαίνει ο Dima.
Το σκηνικό της Ρωσίας είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται ένα ολόκληρο λεπτό για να βγει από την σκηνή. Ο χρόνος όμως που μεσολαβεί μεταξύ δύο τραγουδιών είναι 35 δευτερόλεπτα και η χώρα που ακολουθεί την Ρωσία δεν είναι άλλη από την Ελλάδα. Αν λάβουμε υπόψιν οτι η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 15 δευτερόλεπτα για να μεταφέρει το βιβλίο-καρδιά στην σκηνή, καταλαβαίνουμε οτι ο χρόνος για την Ρωσία δεν επαρκεί.

Απειλεί η Ρωσία


Οι Σέρβοι διοργανωτές εξαναγκάζουν την Ρωσία να μην έχει την σκάλα στην σκηνή και να περιορίσει το παγοδρόμιο, λόγω έλλειψης χρόνου. Ο Dima Bilan τα πήρε και απειλεί οτι θα αποχωρήσει. Φαίνεται όμως οτι τελικά οι διοργανωτές θα επιτρέψουν στην Ρωσία να έχει το παγοδρόμιο και ο Dima θα συμβιβαστεί να τραγουδήσει χωρίς την σκάλα.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι διοργανωτές ίσως επιτρέψουν την σκάλα στους Ρώσους και θα βάλουν διαφημιστικό break μεταξύ της προτελευταίας Ρωσίας και της τελευταίας Ελλάδας. Αυτό είναι πολύ κακό για την χώρα μας καθώς έχει παρατηρηθεί οτι οι χωρές που εμφανίζονται αμέσως μετά τις διαφημίσεις δεν τα πηγαίνουν καλά στην βαθμολογία. Πληροφορίες μας πάντως επιμένουν οτι τελικά ΔΕΝ θα υπάρξει διαφημιστικό διάλειμμα πριν την Ελλάδα.

Η απάντηση της Ελλάδας



Η αποστολή της ΕΡΤ έχει εκνευριστεί με την πιθανότητα να μην έχει η Καλομοίρα το βιβλίο στην σκηνή γιατί είχε ενημερώσει τους Σέρβους εδώ και δύο μήνες και μάλιστα είχε στείλει και βίντεο με την Καλομοίρα, το οποίο είχαν εγκρίνει οι Σέρβοι.
Πληροφορίες από την ελληνική mailing list λένε οτι η αρχηγός της ελληνικής αποστολής δήλωσε: "Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, εμείς θα έχουμε το βιβλίο στην σκηνή. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωριστούμε το βασικό μας εύρημα στο οποίο στηρίζεται όλη μας η χορογραφία.
"Η αρχηγός της αποστολής δήλωσε ακόμα οτι "εμείς έχουμε ήδη σκεφτεί ένα κολπάκι με το οποίο θα διευκολύνουμε τους οργανωτές ώστε το δικό μας βιβλίο να έχει ανέβει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στην σκηνή."

Οι αλλαγές στην χορογραφία

Δικές μας πληροφορίες αναφέρουν οτι το "κολπάκι" θα είναι να μπουν ροδάκια στο βιβλίο και έτσι να κινηθεί πιο γρήγορα. Αυτό θα οδηγήσει σε μια μικρή αλλαγή στην χορογραφία, καθώς η Καλομοίρα δεν μπορεί να ξεκινήσει σηκωμένη ψηλά πάνω σε ασταθή βάση. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες και κανονίζονται. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οτι η ΕΡΤ φαίνεται φέτος να παίζει καλά το παιχνίδι της Eurovision.
Βέβαια, η επιβολή διαφημιστικού break πριν την Ελλάδα θα ακυρώσει αυτήν την διαπίστωση, αν και το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι πολύ πιθανό.
Αύριο περιμένουμε την δεύτερη πρόβα της Καλομοίρας και θα έχουμε νεότερα. Προς το παρόν δείτε την πρώτη πρόβα της που εντυπωσίασε.


Πηγή : http://nakednews-gr.blogspot.com/2008/05/eurovision_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: