Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Εδω Και Τώρα 3G i-Phone


Eπιτακτική ανάγκη θεωρούν αρκετοί αναλυτές την όσο το δυνατόν ταχύτερη παρουσίαση της επόμενης έκδοσης του iPhone, του κινητού τηλεφώνου της Apple, το οποίο -αυτή τη φορά- θα πρέπει να διαθέτει και τη δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς.
Ο λόγος είναι ότι όλες οι υπάρχουσες ενδείξεις τάσσονται υπέρ της άποψης ότι οι πωλήσεις στην Ευρώπη είναι αρκετά χαμηλότερες από εκείνες που ανέμενε η αμερικανική εταιρεία λόγω, κυρίως, της απουσίας υποστήριξης του 3G.
Η 3G έκδοση του iPhone αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα τον Ιούνιο.
Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και στην ελληνική αγορά, όπου το iPhone θα κάνει πρεμιέρα μέσω της Vodafone η οποία κατέληξε σε συμφωνία με την Appe.
H Apple έχει επιβάλει σιγή ιχθύος στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται στην Ευρώπη (Τ - Mobile στη Γερμανία, Orange στη Γαλλία και Ο2 στη Βρετανία) αναφορικά με τις πωλήσεις του iPhone.
Επιπλέον έχουν ξεκινήσει να υπάρχουν μειώσεις στην τιμή πώλησης, γεγονός που ερμηνεύεται ως μία ακόμη ένδειξη χαμηλών πωλήσεων.
Στην Ευρώπη, οι καταναλωτές ζητούν να υπάρχει υποστήριξη του 3G, δυνατότητα που προσφέρουν όλα τα ανταγωνιστικά μοντέλα.
Ενας άλλος λόγος που η Apple δεν ανακοινώνει πωλήσεις είναι το γεγονός ότι πληθαίνουν διαρκώς οι συσκευές που πωλούνται σε μεμονωμένους χρήστες χωρίς συμβόλαιο σύνδεσης με κάποιον από τους συνεργαζόμενους με την Apple παρόχους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις σχεδόν 4 εκατ. συσκευές που φέρεται να έχει πουλήσει η Apple, 1,4 εκατ. εκτιμάται ότι αφορά «ξεκλείδωτες» συσκευές. Ενας αριθμός από αυτές, μάλιστα, βρίσκεται στα χέρια Ελλήνων χρηστών.
Πηγή : http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6425&subid=2&tag=5086&pubid=1040353

Δεν υπάρχουν σχόλια: