Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Η Τροφή Επηρεάζει Το Φύλο Των Νεογέννητων ! ! !

Η διατροφή των εγκύων – και ειδικότερα το πρωινό – ενδέχεται να επηρεάζει το γένος των μωρών, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στη Βρετανία, μια πλούσια σε θερμίδες διατροφή ευνοεί τη σύλληψη αρσενικών εμβρύων, ενώ η δίαιτα τη γέννηση κοριτσιών.
«Η εργασία μας θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξήγηση του φαινομένου της μείωσης των γεννήσεων αγοριών στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου μεγάλος αριθμός γυναικών ακολουθεί δίαιτες χαμηλών θερμίδων» δήλωσε η Φιόνα Μάθιους του Πανεπιστημίου του Έξετερ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, η επιστημονική ομάδα της Μάθιους ρώτησε 740 βρετανίδες εγκύους σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες πριν από τη σύλληψη και κατά το πρώτο διάστημα της κύησης. Όλες είχαν μείνει έγκυες πρώτη φορά και δεν γνώριζαν το φύλο του εμβρύου.
Οι μελλοντικές μητέρες είχαν χωρισθεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το θερμιδικό περιεχόμενο της διατροφής τους κατά την περίοδο της σύλληψης. Το 56% όσων είχαν την υψηλότερη ενεργειακή πρόσληψη γέννησαν αγόρια, έναντι 45% στην ομάδα με τη χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων.
Από την έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν δημητριακά για πρωινό καθώς και τροφές πλούσιες σε κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνες C, E και B12 έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρια.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι με την παράλειψη του πρωινού παρατείνεται η νυκτερινή νηστεία, με αποτέλεσμα τη μείωση του επιπέδου της γλυκόζης στον οργανισμό, η οποία - σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες - ευνοεί τη γέννηση αγοριών.
Τα τελευταία 40 χρόνια καταγράφεται στις ανεπτυγμένες χώρες μια ελαφρά αλλά συνεχής μείωση της αναλογίας της γέννησης αγοριών κατά περίπου ένα τοις χιλίοις. Η μείωση αυτή θεωρείται ανησυχητική και έχει αποδοθεί στην έκθεση σε τοξικές ουσίες.
Όπως κατέδειξε ωστόσο η πρόσφατη έρευνα, ίσως το φαινόμενο να οφείλεται απλώς στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μεταξύ των γυναικών…


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή : www.cosmo.gr/Health/England/196489.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: