Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Μαμά Μανούλα Μαμάκα

Μητέρα, μανούλα, μαμάκα...μάμι! Ισως και να πρόκειται για την πιο εύηχη λέξη της ζωής μας...
Ισως και να πρόκειται για τη μοναδική λέξη που κάθε φορά που την προφέρουμε, αφήνει πίσω της μία πελώρια αγάπη και γλύκα, ακόμα κι όταν είμαστε εκνευρισμένοι με τις... μαμαδίστικες υπερπροστατευτικές συμβουλές τους.
Μην μου πείτε πως δεν σας... αφοπλίζουν οι ατάκες του τύπου... «δεν θα γίνεις κι εσύ μάνα, τότε μόνο θα με καταλάβεις» ή «το καλό σου μόνο η μάνα σου το θέλει» ή «τη μαμά ποτέ δεν την ξεχνάμε» ή «να τρως καλά παιδί μου» ή «πάρε ένα μπουφανάκι μην κρυώσεις»... Μαμαδίστικα ναζάκια που τα κάνουν όλες τους ανεξαιρέτως, σαν να έχουν διαβάσει το ίδιο... εγχειρίδιο χρήσης, με τίτλο «Η Ελληνίδα μάνα»!
Οπως και να χει μάνα είναι μόνο μία... Ο μοναδικός άνθρωπος στη ζωή μας που μας προσφέρει απλόχερα ανιδιοτελείς δόσεις αγάπης...
Ο μοναδικός άνθρωπος στη ζωή μας που είναι πάντα εκεί, έτοιμος να μας στηρίξει στα δύσκολα...
Ο μοναδικός άνθρωπος στη ζωή μας που πάντα ξέρει να συγχωρεί όλα μας τα λάθη και να μας δίνει το χέρι του για να προχωρήσουμε παρακάτω...
Με άλλα λόγια; Μάμα μία...
Και επειδή αυτήν την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας, εμείς είπαμε να σας θυμίσουμε τις δέκα μεγαλύτερες τηλε-χαζομαμάδες!
Ελένη Μενεγάκη Είναι το πιο... αυθεντικό μοντέλο χαζομαμάς. Το να αποκτήσει τη δική της οικογένεια και να φέρει στον κόσμο πολλά παιδιά, ήταν το μεγάλο όνειρο της ζωής της και τελικά τα κατάφερε. Η Ελένη Μενεγάκη είναι μανούλα τριών παιδιών: του Αγγελου, της Λάουρας και της μόλις τεσσάρων μηνών μπουμπούς της, για την οποία ήδη έχει ξεκινήσει τηλεοπτικό γκάλοπ, προκειμένου να βρει το όνομα που θέλει να της δώσει. Η ωραία Ελένη της Κάντζας -όπως έχει πει χαρακτηριστικά- λιώνει, όταν ακούει τα μωρά της κάθε βράδυ να την αγκαλιάζουν και της λένε «μανούλα σ' αγαπάμε»!
Μαρία Μπακοδήμου Ηταν από τις πρώτες tv-persones που έκαναν μόδα το... μπέιμπι - μπουμ στην ελληνική τηλεόραση. Η Μαρία Μπακοδήμου δεν δίστασε ούτε στιγμή να γευτεί τη μαγεία της μητρότητας αν και πριν από πέντε χρόνια βρισκόταν στην πρώτη τηλεοπτική γραμμή, παρουσιάζοντας καθημερινά μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο στο «Σαν στο σπίτι σας». Η Μαρία τον πρώτο χρόνο της εκπομπής έφερε στον κόσμο τον πρωτότοκο γιο της τον Νικήτα και την επόμενη χρονιά τον Αρη. Ο Νικήτας και ο Αρης είναι -όπως λέει- οι... σωματοφύλακές της, γι αυτό και σπανίως θα τους πετύχεις χώρια.
Ελλη Στάη Οταν παρακολουθούμε ή συζητάμε για την Ελλη Στάη, συνήθως αναφερόμαστε στη δημοσιογραφική της καριέρα, στις τηλεοπτικές συνεργασίες που κατά καιρούς συνάπτει ή στις εκπομπές της. Νομίζω πως κανείς δεν σκέφτεται τη σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας στον ρόλο της μάνας. Κι, όμως, η Ελλη Στάη είναι μια παραδοσιακή μητέρα, η οποία έχει μεγάλη αδυναμία στον μοναχογιό και μοναχοπαίδι της Μάρκο. Γι αυτό άλλωστε και τα τελευταία χρόνια πηγαινοέρχεται συνεχώς στο Λονδίνο, αφού εκεί σπουδάζει ο Μάρκος, προκειμένου να τον βλέπει και να του κρατά συντροφιά.
Τατιάννα Στεφανίδου Εχει την εικόνα της... σκληρής, της... αυστηρής, της... δαιμόνιας, της... ατρόμητης. Μακριά από το γυαλί η Τατιάννα Στεφανίδου είναι μια γυναίκα ακριβώς σαν όλες τις άλλες. Εντελώς... χαζομαμά και εντελώς... ερωτευμένη με τον άντρα της, Νίκο Ευαγγελάτο. Τα παιδιά της Τατιάννας είναι το ευαίσθητο σημείο της, όπως μας έχει αποκαλύψει στο παρελθόν, η... πρώην αποκάλυψη της μεσημεριανής ζώνης. Η ζωή της άλλαξε εντελώς όταν πριν από περίπου έξι χρόνια έφερε στον κόσμο τον γιο της, Νικόλα. Νικόλα αποφάσισε να τον βαφτίσει, προκειμένου να του δώσει το όνομα του συζύγου της! Βέβαια, στο τέλος την αποτρέλανε η έλευση της κόρης της Λυδίας, δύο χρόνια αργότερα, η οποία με τα νάζια της και τα σκέρτσα της την έχει κάνει να παραμιλά!
Ολγα Τρέμη Στο... φαν - κλαμπ των μαμάδων μπήκε πριν από δεκαπέντε χρόνια και η Ολγα Τρέμη. Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega είναι... ερωτευμένη με τον μονάκριβο γιο της Αλέξανδρο, τον οποίο μάλιστα έχω να σας πω, πως τον έφερε στον κόσμο μαζί με τον διευθυντή ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού, Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Εννοείται πως και οι δυο τους τον έχουν στα όπα - όπα και δεν του χαλούν χατίρι, αφού είναι πολύ καλό παιδί, αλλά και άριστος μαθητής.
Αννίτα Πάνια Αναμφισβήτητα πρόκειται για το πιο... τζαζ και αντισυμβατικό άτομο της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και της... εγχώριας σόου - μπιζ γενικότερα. Ολα αυτά τα χρόνια όποιος της έκανε λόγο είτε για γάμο είτε για μωρά, του έκλεινε το... «όφωνο» με συνοπτικές διαδικασίες! Ο λόγος; Ο λόγος για την Αννίτα Πάνια. Η μοίρα, όμως, τα φερε έτσι που η Αννίτα έμελλε να μπλέξει με... πάμπερ, μπιμπερό και σαλιάρες. Ο κεραυνοβόλος έρωτάς της με τον Νίκο Καρβέλλα είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούν την αιφνιδιαστική επίσκεψη του πελαργού. Κάπως έτσι ήρθε στον κόσμο λίγο πριν από την είσοδο του 2008 ο μικρός τους μπόμπιρας. Και το όνομα αυτού; Ανδρέας, όπως είναι και το όνομα του μπαμπά της, γιατί ακόμα και οι πιο αντισυμβατικοί τύποι κατά βάθος είναι... παραδοσιακοί!
Μαρία Σταματέρη Τον ιό της... χαζομαμάς έχει κολλήσει εδώ και χρόνια και η Μαρία Σταματέρη. Η οικοδέσποινα του «Γκαλά» έγινε μανούλα, όταν μαζί με τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Star, Σταμάτη Μαλλέλη έφεραν στον κόσμο πριν από περίπου είκοσι δύο χρόνια, τη Δέσποινα. Και οι δυο τους, περιττό να σας πω, πως είναι πολύ περήφανοι για τη Δέσποινα, την έχουν στα πούπουλα και συγκινήθηκαν ακόμα περισσότερο μαζί της, όταν τους ανακοίνωσε πως αποφάσισε να ακολουθήσει τα δημοσιογραφικά τους χνάρια. Αποτέλεσμα; Εδώ και λίγους μήνες δουλεύει ως ρεπόρτερ στο Star για να γνωρίσει το επάγγελμα και... από την καλή, αλλά και... από την ανάποδη.
Ντεσσυ Κουβελογιάννη Ο πελαργός της... χτύπησε το κουδούνι, πριν καν εκείνη έχει προλάβει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Παρ όλα αυτά, η έλευση ενός μωρού ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί τόσο στην Ντέσσυ όσο και στον πολυαγαπημένο της Μπάμπη. Η Ντέσσυ Κουβελογιάννη και ο εκλεκτός της καρδιάς της ήταν τρελά ερωτευμένοι, οπότε το πότε ακριβώς θα αντάλλασσαν αιώνιους όρκους αγάπης, ήταν μόνο ζήτημα χρόνου. Η Ντέσσυ και ο Μπάμπης παντρεύτηκαν κρατώντας στην αγκαλιά τους τον καρπό του έρωτά τους, τον... θησαυρό τους όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά, τη μικρή «Αντριέλλα».
Χριστίνα Λαμπίρη Μανουλίτσα με τα...όλα της είναι και η Χριστίνα Λαμπίρη. Η... κυρία «Σούπερ Σταρ» είναι πολύ συνδεδεμένη με τη μοναχοκόρη της, τη Μαρίζα, η οποία είναι έφηβη και έχουν γίνει πια οι καλύτερες φίλες. Η Χριστίνα όταν δεν βρίσκεται στο πλατό, φροντίζει να περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας με τη Μαρίζα στο σπίτι τους στη Σαρωνίδα. Αγαπημένη τους συνήθεια; Εννοείται πως είναι οι βουτιές και τα καφεδάκια δίπλα στη θάλασσα.
Εμη Λιβανίου Στους... μαμαδίστικους μπελάδες από νωρίς μπήκε η Εμη Λιβανίου, ακολουθώντας τη σοφή, λαϊκή ρήση ή μικρός - μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου. Η Εμη έγινε για πρώτη φορά μανούλα περίπου πριν από έξι χρόνια, όταν μπήκε στη ζωή της ο γιος της ο Κωνσταντίνος και ο... έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Φυσικά, την... απόλυτη αγάπη την ένιωσε όταν κράτησε στην αγκαλιά της, δύο χρόνια αργότερα, τη μικρή της κουκλίτσα, την Αλεξάνδρα. Αγαπημένη στιγμή και των τριών; Το βραδάκι όταν ξαπλώνουν στο κρεβάτι και έρχεται η ώρα για... παραμυθάκι!



Πηγή : http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6436&subid=2&tag=5028&pubid=1040408

Δεν υπάρχουν σχόλια: