Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Έβλεπε Απο Το Νετ Τους Ληστές Της


Μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, ύστερα από διάρρηξη στο διαμέρισμά της, κατάφερε να συνδεθεί με το κλεμμένο laptop της και να ανακαλύψει τους κλέφτες.
Η 23χρονη Edmon Shahikian, από το Bronx, παρέδωσε τις φωτογραφίες των δραστών στην αστυνομία και ύστερα από έφοδο οι αρχές της επέστρεψαν σχεδόν το σύνολο των ηλεκτρονικών που είχαν κλαπεί από το σπίτι της, αξίας 5.000 δολαρίων.
Η κοπέλα ανακάλυψε ότι κάποιος είχε κλέψει σχεδόν όλα της τα ηλεκτρονικά, δύο laptop, δύο LCD τηλεοράσεις, δύο iPod, βιντεοκονσόλες, DVD και παιχνίδια υπολογιστών το βράδυ της 27ης Απριλίου.
Λίγες μέρες αργότερα η κοπέλα, η οποία δουλεύει σε Apple Store, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από φίλο της ο οποίος της ανακοίνωσε ότι την έβλεπε online στο διαδίκτυο μέσα από το πρόγραμμα chat του laptop της.
Εκείνη τη στιγμή η νεαρά γνώστρια της τεχνολογίας συνδέθηκε στο διαδίκτυο από έναν άλλο υπολογιστή και χρησιμοποίησε το πρόγραμμα «Back to My Mac» για να διαπιστώσει ότι όντως ο υπολογιστής της ήταν στο διαδίκτυο και κάποιος τον χρησιμοποιούσε για να κάνει διαδικτυακές αγορές. Η κοπέλα ενεργοποίησε μέσω του προγράμματος απομακρυσμένης χρήσης την κάμερα του κλεμμένου υπολογιστή της και κατάφερε να δει το χρήστη του laptop και διαρρήκτη του σπιτιού της.
Η κοπέλα δεν αναγνώρισε τον κλέφτη όμως ύστερα από συζητήσεις με φίλους της διαπίστωσε ότι ο άντρας είχε έρθει προσκεκλημένος σε ένα ανοιχτό πάρτυ που είχε κάνει σπίτι της λίγες μέρες πριν την κλοπή.
Στη συνέχεια η Edmon Shahikian κατήγγειλε τους κλέφτες στην αστυνομία και λίγες ώρες αργότερα έγιναν οι συλλήψεις.


Πηγή : http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6421&subid=2&tag=5086&pubid=1046298

Δεν υπάρχουν σχόλια: