Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

e-Γκάφα Στην Ιταλία.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ιταλική κοινωνία, μετά την γκάφα του υπουργείου Οικονομικών της χώρας να δημοσιοποιήσει για 24 ώρες στο Διαδίκτυο τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών, για το 2005.
Η ιστοσελίδα της Εφορίας είχε τεράστια επισκεψιμότητα, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μάθουν τα εισοδήματα των πλούσιων και επωνύμων, αλλά και του γείτονά τους… Σύμφωνα, λοιπόν, με τα φορολογικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν online, έγινε γνωστό ότι ο Λουτσιάνο Μπένετον είχε δηλώσει εισόδημα 1.635.722 ευρώ, ενώ ο ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι 3.580.995 ευρώ.
Έπειτα από παρέμβαση των Αρχών, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να κλείσει την ιστοσελίδα. Κάποιοι, ωστόσο, είχαν προλάβει να κορέσουν την περιέργειά τους. Η ιστοσελίδα είχε «βομβαρδιστεί» με επισκέψεις σε σημείο που μετά από λίγες ώρες η πρόσβαση να μην είναι δυνατή.
Το υπουργείο υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας αυτής, υποστηρίζοντας ότι με αυτή την κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας. Οι επικριτές της απόφασης, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.
Η δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων των Ιταλών, ήταν η τελευταία πράξη της απερχόμενης κεντροαριστερής κυβέρνησης και πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες προτού ο Ρομάνο Πρόντι παραδώσει την εξουσία στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν αυτή την κίνηση ως ένα ακόμα επεισόδιο του «πολέμου» ανάμεσα στην απερχόμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι και τον κεντροδεξιό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.skai.gr/master_story.php?id=80255

Δεν υπάρχουν σχόλια: