Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Ακριβό Πετρέλαιο ,Φτηνό Δολάριο.


Αυτό το άρθρο μου το έστειλε μια φίλη μου και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας, με λίγα λόγια αναλύει το πώς τα ΜΜΕ καταφέρνουν με τους βαρύγδουπους τίτλους να μας κλείνουν τα μάτια σε κάτι τόσο οφθαλμοφανές.



Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις καιραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ήτα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί ναπεριμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο ηβενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε.Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναιαυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, πουα. είναι φθηνότερο κατά 5-6$β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν πουείχε πριν 6 μήνες!
Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δενπληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο.
Τι σημαίνει αυτό;Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή τηςβενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε τοπετρέλαιο. Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημαότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότιαυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι ναχάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα.Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή τουτόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας.Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη τηςσοβαρότητας.


Πηγή : www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=33741904,29048624,48571856

Δεν υπάρχουν σχόλια: