Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ποιος Απειλεί Την Επιβίωση Μας Στην Γη.


Από τρεις κινδύνους απειλείται η υγεία των κατοίκων της Γης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ): Πρόκειται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τον ιό Η5Ν1 που προκαλεί τη γρίπη των πτηνών και την επισιτιστική κρίση.
«Αυτοί οι τρεις κρίσιμοι παράγοντες, αυτές οι απειλές για τη διεθνή ασφάλεια, είναι σε θέση να εκμηδενίσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με τόσο κόπο όσον αφορά τον τομέα της υγείας» δήλωσε η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, κατά την 61η ετήσια παγκόσμια σύνοδος για την Υγεία, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα (19/5) στη Γενεύη και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.
Και πρόσθεσε ότι ενώ οι δύο από τις παραπάνω απειλές δεν εμπίπτουν στον τομέα της υγείας, είναι αυτή που «θα πληρώσει το τίμημα» για όλες. Ήδη ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ έχουν προσδιορίσει 21 περιοχές σε όλο τον κόσμο όπου τα ποσοστά χρόνιου, σοβαρού υποσιτισμού είναι πολύ υψηλά.
Όπως επεξήγησε η Τσαν, οι φτωχές οικογένειες δίνουν μέχρι και το 75% των εσόδων τους για την αγορά τροφίμων, με αποτέλεσμα η αύξηση της τιμής των ειδών διατροφής να περιορίσει στο μέλλον δραματικά τα χρήματα που δίνονται για την υγεία.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Health/Switzerland/199362.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: