Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Η Μεγάλη Ώρα Για Την Eurovision Έφτασε




Στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (20/05) ξεκινά ο πρώτος ημιτελικός του 53ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.
Σχολιάστριες της βραδιάς, που θα μεταδώσει η ΝΕΤ, θα είναι οι αδελφές Μαγγίρα. Η Ελλάδα με την Καλομοίρα και το Secret Combination διαγωνίζεται στη 19η και τελευταία θέση. Η σειρά εμφάνισης των χωρών του πρώτου ημιτελικού είναι: Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Εσθονία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβενία, Νορβηγία, Πολωνία, Ιρλανδία, Ανδόρρα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η ΝΕΤ έχει εντάξει στο πρόγραμμά της μία σειρά από σχετικές εκπομπές. Την Τρίτη (20/05) στις 19:00 οι φίλοι του διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού, με τη σειρά εμφάνισής τους, στο Belgrade Arena. Την εκπομπή παρουσιάζουν από το Βελιγράδι η Δήμητρα Ακριώτου και η Δέσποινα Φάγκρα. Αντίστοιχη εκπομπή με τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού θα προβληθεί την Πέμπτη (22/05), την ίδια ώρα και πάλι από τη ΝΕΤ.
Λίγες ώρες μετά, στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης, θα μεταδοθεί ο δεύτερος ημιτελικός, με τις: Ισλανδία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία, Λιθουανία, Αλβανία, Ελβετία, Τσεχία, Λευκορωσία, Λετονία, Κροατία, Βουλγαρία, Δανία, Γεωργία, Ουγγαρία, Μάλτα, Κύπρος, πΓΔΜ και Πορτογαλία.
Από τον κάθε ημιτελικό θα προκριθούν 10 χώρες. Συνολικά, 25 χώρες θα λάβουν μέρος στον τελικό του Σαββάτου (24/05), που ξεκινά στις 22:00. Είκοσι κομμάτια από τους δύο ημιτελικούς και πέντε που έχουν προκριθεί απ' ευθείας και εκπροσωπούν τις λεγόμενες ισχυρές χώρες (Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία), καθώς και τη διοργανώτρια Σερβία. Μια μέρα πριν τον τελικό του 53ου διαγωνισμού της Eurovision, την Παρασκευή (23/05) στις 22:00, θα προβληθεί και πάλι σχετική εκπομπή, με τα 20 τραγούδια που αναδείχθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και θα διαγωνισθούν με τα πέντε που έχουν περάσει απ' ευθείας στον τελικό.
Στο επίσημο site της Eurovision, www.esctoday.com, το οποίο μεταδίδει όλα τα νέα από την προετοιμασία του διαγωνισμού, οι αναγνώστες ψήφισαν την πρώτη δεκάδα της φετινής Eurovision, δίνοντας στην Ελλάδα την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη. Πιο συγκεκριμένα, οι αναγνώστες ψήφισαν:
1. Ρωσία
2. Αρμενία
3. Ελλάδα
4. Νορβηγία
5. Σλοβενία
6. Ρουμανία
7. Ισραήλ
8. Ιρλανδία
9. Ανδόρα
Καλή Επιτυχία Καλομοίρα.

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Music/Serbia/199396.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: