Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Η Μουσική Είναι Ευεργετική Για Την Πίεση.


Οι ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής είναι ήδη γνωστές. Το γεγονός όμως ότι έχει και θεραπευτικές, έρχεται να επιβεβαιώσει νέα επιστημονική έρευνα, η οποία κατέδειξε ότι ακόμα και μισή ώρα μουσικής κάθε μέρα μπορεί να «ρίξει» την υψηλή πίεση.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι άνθρωποι που είχαν υπέρταση, κατάφερναν να μειώνουν την πίεση ακούγοντας κλασική ή ethnic μουσική – κέλτικη ή ινδιάνικη – για περίπου 30 λεπτά την ημέρα για ένα μήνα.
Στην έρευνα συμμετείχαν 48 ενήλικες, ηλικίας από 45 έως 70 ετών, οι οποίοι έπαιρναν χάπια για την πίεση. Από αυτούς, οι 28 που άκουγαν μουσική κατάφεραν να μειώσουν την πίεση του αίματος, ενώ οι υπόλοιποι 20 δεν σημείωσαν καμία αλλαγή.
«Η μουσική λειτουργεί καταπραϋντικά και συχνά έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλει στον έλεγχο του πόνου ή του άγχους καθώς και στην μείωση της υψηλής πίεσης» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, δόκτωρ Πιέτρο Α. Μοντέστι του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.
«Είναι όμως η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ξεκάθαρα η καθημερινή επιρροή της μουσικής στην μείωση της πίεσης του αίματος», πρόσθεσε.


Φυσικά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Πηγή : www.cosmo.gr/Health/USA/199139.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: